2017. július 21., péntek

Talianske rallye vládol Ogier, Kopecký po návrate do MS v elitnej desiatke

Druhý český jazdec Martin Prokop odstúpil s poškodeným motorom v sobotňajšej druhej etape. Všetkých päť tohtoročných svetových súťaží pritom dokončil v elitnej desiatke a na Sardínii začal víťazstvom vo štvrtkovej divácke rýchlostnej skúške.

V sobotu však pre neho súťaž skončila, zlomené olejové čerpadlo sa nedalo opraviť. Problémy s motorom Fordu Fiesta začali v 13.rýchlostnej skúške, do tej doby sa držal siedmy v priebežnom poradí.

Český motorsport tak až do cieľa reprezentoval len Kopecký, ktorý poslednej etape uhájil s novou Fabiou R5 deviatu priečku, v kategórii WRC2 skončil tretí.

"Veľa kamenia na trati, prach, vysoké teploty - skutočne to bola mimoriadne náročná rely," uviedol Kopecký v tlačovej správe tímu. "O to viac m a teší, že sa zo Sardínie vraciame s umiestnením na stupňoch víťazov," dodal jazdec, ktorý si v Taliansku pripísal aj jedno víťazstvo v rýchlostnej skúške vo WRC2.

Teraz ho v piatok a v sobotu čaká v rámci domáceho šampionátu Rallye Hustopeče.Predstaví sa na nej ako víťaz predchádzajúcich dvoch dielov MČR.

Ogierovým najväčším rivalom bol prekvapivo Novozélanďan Hayden Paddon s vozidlom Hyundai. Až po jeho "hodinách" a problémoch s prevodovkou v 17. rýchlostnej skúške ho na čele vystriedal favorizovaný Francúz a vedenia už kontroloval. Aj tak Paddon slávil vďaka striebru životný úspech.

"Odviedol úžasnú prácu, zaslúžil si byť na pódiu," ocenil Ogier jazdu Novozélanďana, ktorý bol doteraz najviac piaty. "Pre mňa bolo víťazstvo tu na Sardínii veľa dôležité vzhľadom k boju o titul.Teraz máme skutočne veľký náskok pred ostatnými, "doplnil.

Ogier po štvrtom triumfe v š iestom závodu sezóny vedie poradie MS už o 66 bodov pred Nórom Mads Östbergem, ktorý dokončil Talianskou rely ako piaty. "Kľúčové bolo nielen auto a skvelý tím, ale to, že sme s Julienom (spolujazdcom Ingrassia) skvele ladili. To býva bežné, ale tu bolo strašne nových rýchlostných skúšok a dni strašne dlhé. K tomu tá horúčavy, "doplnil nástupca Sébastiena Loeba.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése